College Fotboll

College fotboll i USA ger dig en optimal möjlighet att kombinera dina studier med fotboll. Att studera i USA på College är därför en unik chans för dig som vill spela fotboll i samband med att du studerar.

.

Du som vill studera i USA i kombination med College fotboll har tre organisationer att välja på:

  • NCAA (National Collegiate Athletic Association)
  • NAIA (National Junior College Athletic Association)
  • NJCAA (National Junior College Athletic Association)

Athlete School Advisor hjälper dessutom studenter som vill spela fotboll på Private High School.

College Fotboll – Organisationerna
För att bli antagen till de olika College organisationerna krävs det varierande nivåer av TOEFL eller IELTS (språktest) SAT eller ACT (högskoleprov) och GPA (snittbetyg) för att avgöra din nivå och potential.

NCAA
Sammanlagt är cirka 1250 amerikanska College och Universitet medlemmar i NCAA inom vilket det finns tre olika divisioner: I, II och III. Du kan erhålla tre olika former av College stipendium i division I och II; ett idrottsligt stipendium, ett akademiskt stipendium och ett internationellt stipendium. Division III erbjuder endast akademiska och internationella stipendium.

De olika divisionerna inom NCAA motsvarar den svenska division 1-5. Division I i USA motsvarar den svenska division 1-2 inom vilken det finns över 200 lag som alla består av 30 spelare. Division II i USA är jämförbart med svensk division 2-4 och där består varje lag av 20 spelare. Division III i USA motsvarar den svenska division 2-4. För att spela i division I och division II krävs det att du har 16 kärnämnen.

NAIA
Det finns cirka 300 College och Universitet som är medlemmar i NAIA som enbart har en division. De akademiska kraven är oftast något lägre än för NCAA men det finns flera stipendium för idrottande s. De akademiska kraven är oftast något lägre än för NCAA men det finns flera stipendier för idrottande studenter. Spelnivån motsvarar allt från svensk division 1-5.

NJCAA
NJCAA är ett två-årigt junior college. Sammanlagt finns det cirka 400 College och Universitet som är medlemmar i NJCAA. Ett juniorcollege är ett bra alternativ för de som inte kan ta en plats i NCAA. Efter två år på ett juniorcollege finns möjligheten att förflyttas till ett College inom NCAA och slutföra de sista åren. Inom NJCAA finns det tre olika divisioner: I, II och III. Du kan erhålla två olika former av College stipendium; akademiska stipendier och internationella stipendier.

College Fotboll i USA – Statistik

  • 1231 College i USA som erbjuder fotboll för män
  • 1383 College i USA som erbjuder fotboll för kvinnor
  • Cirka 31 000 män spelar fotboll på College i USA
  • Cirka 30 000 kvinnor spelar fotboll på College i USA
.
Intresseanmälan!
College soccer swedish

.

college fotboll 4

.

college fotboll