College Golf

Att studera i USA på College är en unik möjlighet för dig som vill kombinera din golf med dina studier. College Golf i USA håller mycket hög nivå vilket visas i att ca 70 % av alla spelare på PGA / LPGA Tour har spelat golf på College. Alltså oavsett om du satsar på en proffskarriär eller vill skaffa dig en utbildning så kan du nå dit genom att studera i USA samtidigt som du spelar College golf.

.

Du som vill studera i USA i kombination med College golf har tre organisationer att välja på: 

  • NCAA (National Collegiate Athletic Association)
  • NAIA (National Association of Intercollegiate Athletes)
  • NJCAA (National Junior College Athletic Association)

Athlete School Advisor hjälper dessutom studenter som vill spela golf på Private High School.

College Golf – organisationerna
För att bli antagen till de olika College organisationerna krävs det varierande nivåer av TOEFL eller IELTS (språktest), SAT eller ACT (högskoleprov) och GPA (snittbetyg) för att avgöra din nivå och potential.

NCAA
Sammanlagt är cirka 1250 amerikanska College och Universitet medlemmar i NCAA inom vilket det finns tre olika divisioner: I, II och III. Du kan erhålla tre olika former av College stipendium inom division I och II; ett idrottsligt stipendium, ett akademiskt stipendium och ett internationellt stipendium medan nivåer endast erbjuder akademiska och internationella.

För att spela i den högre delen av division I krävs det att du har spelat elit på Skandia Tour och det är meriterande om du har haft landslagsuppdrag. För att spela i division I krävs det att du har 16 kärnämnen medan det räcker med 14 kärnämnen division II.

NAIA
Det finns cirka 300 College och Universitet som är medlemmar i NAIA som enbart har en division. De akademiska kraven är oftast något lägre än för NCAA men det finns stort antal stipendium för idrottande studenter.

NJCAA
NJCAA är ett två-årigt juniorcollege. Sammanlagt finns det cirka 400 College och Universitet som är medlemmar i NJCAA. Ett juniorcollege är ett bra alternativ för de som inte kan ta en plats i NCAA. Efter två år på ett juniorcollege finns möjligheten att förflyttas till ett College inom NCAA och slutföra de sista åren. Inom NJCAA finns det tre olika divisioner: I, II och III. Du kan erhålla två olika former av College stipendium; akademiska stipendium och internationella stipendium.

College Golf i USA – Statistik

  • 1203 College i USA erbjuder golf för män
  • 801 College i USA erbjuder golf för kvinnor
  • Cirka 11 500 män utövar golf på College i USA
  • Cirka 5500 kvinnor utövar golf på College i USA
.
Intresseanmälan!
College golf 2

.

College Golf 3
College golf 4