College Hockey

Nivån på College hockey i USA håller hög standard och konkurrensen är hård. Det är en unik möjlighet att kombinera studier med hockey. Tre svenska NHL spelare har examen från College; Gustav Nyqvist (Univ. of Maine) som spelar för Detroit Red Wings, Douglas Murray (Cornell Univ.) som spelar för San José Sharks och Viktor Stålberg (Univ. Of Vermont) som spelar för Chicago Blackhawks.

.

Du som vill studera i USA i kombination med College hockey har tre organisationer att välja på: 

  • NCAA (National Collegiate Athletic Association)
  • NJCAA (National Junior College Athletic Association)
  • ACHA (American Collegiate Hockey Association)

Athlete School Advisor hjälper dessutom studenter som vill spela hockey på Private High School.

College Hockey – organisationerna
För att bli antagen till de olika College organisationerna krävs det varierande nivåer av TOEFL eller IELTS (språktest), SAT eller ACT (högskoleprov) och GPA (snittbetyg) för att avgöra din nivå och potential.

NCAA
Sammanlagt är cirka 1250 amerikanska College och Universitet medlemmar i NCAA inom vilket det finns tre olika divisioner: I, II och III. Du kan erhålla tre olika former av College stipendium inom division I och II; ett idrottsligt stipendium, ett akademiskt stipendium och ett internationellt stipendium medan division III endast erbjuder akademiska och internationella.

För att spela i topp 25 rankade College i USA, krävs nivå motsvarig allsvenskan / elitserien eller mycket duktiga J20 superelit killar. Skolor rankade 26-65 i division I kan jämföras med den andra hälften av allsvenskan. För att spela i division I krävs att du har 16 kärnämnen medan det räcker med 14 kärnämnen för att spela i division II.

NJCAA
NJCAA är ett två-årigt juniorcollege. Sammanlagt finns det cirka 400 College och Universitet som är medlemmar i NJCAA. Ett juniorcollege är ett bra alternativ för de som inte kan ta en plats i NCAA. Efter två år på juniorcollege  finns möjligheten att förflyttas till ett College inom NCAA och slutföra de sista åren. Inom NJCAA finns det tre olika divisioner: I, II och III. Du kan erhålla två former av College stipendium; akademiska stipendier och internationella stipendier.

ACHA
Sammanlagt spelar cirka 150 lag i ACHA, organisationen startade 1991 och går idag under namnet klubbhockey. Inom ACHA finns det tre olika divisioner: I, II och III. Du kan erhålla två olika former av College stipendium: akademiska stipendier och internationella stipendier.

College Hockey i USA – Statistik 

  • Det finns 491 stycken College i USA som erbjuder hockey för män
  • Det finns 130 stycken College i USA som erbjuder hockey för kvinnor
  • Cirka 5000 män utövar hockey på College i USA
  • Cirka 2000 kvinnor utövar hockey på College i USA
.
Intresseanmälan!
college hockey

.

college hockey 2

.

college hockey 6

.

college hockey 3